Fyysisen kunnon ja työkyvyn edistäminen sairaanhoitopiireissä

Syyskuussa käydään tehoiskuun sairaanhoitopiirien henkilöstön hyvinvoinnin edistämiseksi.

KKI-ohjelma ja 16 sairaanhoitopiiriä tukevat yhdessä henkilöstön fyysistä kuntoa ja työkykyä. Yhtenä osana toimenpiteitä on syyskuussa 2019 Kunnossa kaiken ikää -mittauspäivä, jossa kartoitetaan Kehon kuntoindeksi -mittauksilla sairaanhoitopiirien henkilöstön fyysistä kuntoa sekä sen yhteyttä työkykyyn. Sairaanhoitopiirit sekä niiden työterveyshuollot räätälöivät tulosten perusteella monipuolisia kohdennettuja toimenpiteitä henkilöstön fyysisen aktiivisuuden sekä terveellisen ruokailutottumusten lisäämiseksi.  

Joukolla 16 sairaanhoitopiirin

Mukana yhteistyössä ovat Lapin sairaanhoitopiiri, Kainuun Sote, Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri, Pohjois-Karjalan Sairaanhoito- ja sosiaalipalvelujen kuntayhtymä, Pohjois-Savon sairaanhoitopiiri, Keski-Suomen sairaanhoitopiiri, Keski-Pohjanmaan sosiaali -ja terveyspalvelukuntayhtymä Soite, Satakunnan sairaanhoitopiiri, Pirkanmaan sairaanhoitopiiri, Kanta-Hämeen sairaanhoitopiirin kuntayhtymä, Kymenlaakson sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymä Kymsote, Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveydenhuollon kuntayhtymä Eksote, Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin kuntayhtymä, Päijät-Hämeen Hyvinvointikuntayhtymä, Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiiri HUS Etelä-Savon sosiaali- ja terveysalan kuntayhtymä ESSOTE.

Rekkaan rakennettu testiasema

Kunnossa kaiken ikää -mittauspäivä toteutetaan rekalla, johon on rakennettu mittausasema. Rekka kiertää sairaanhoitopiireissä ja kuntayhtymissä syyskuun aikana, 2.-26.9. Rekassa kukin osallistuja pääsee mittauttamaan kuntonsa helposti, hikoilematta ja hengästymättä arki-/työvaatteissa. Osallistujille kerrotaan, mitä tulokset tarkoittavat ja millaisilla keinoilla voi omiin tuloksiin vaikuttaa, minkä ohella sairaanhoitopiiri ja työterveyshuolto tarjoavat lisäpalveluita henkilöstölle.

Sairaanhoitopiirien lisäksi yksi mittauspäivä 27.9. on  kohdennettu Jyväskylässä Huhtasuon koulukeskuksessa työskentelevälle henkilöstölle työkyvyn edistämisen näkökulmasta. Päivä on suunniteltu yhteistyössä Jyväskylän kaupungin kanssa ja mukana on mm. työterveyshuolto jatkotoimineen.

Lisätietoja KKI-ohjelman kehittämispäällikkö Miia Malvelalta (miia.malvela[at]likes.fi, p. 050 443 2376) ja ohjelmakoordinaattori Anna Puuruselta (anna.puurunen[at]likes.fi, p. 050 441 4025 )