Liikkujan ApteekkiLiikkujan Apteekki

Liikkujan Apteekki -konsepti on KKI-ohjelman, Hengitysliiton, Suomen Apteekkariliiton sekä Liikunnan aluejärjestöjen  yhteistyössä toteuttama toimintamalli. Konseptin päämääränä on sisällyttää terveysliikunta osaksi apteekkien kansanterveysohjelmia sekä tuoda terveysliikuntaa apteekkien arkeen ja osaksi asiakasneuvontatilanteita. Konseptin tavoitteena on luoda liikunnasta lisäarvo apteekin jo olemassa oleviin palveluihin.

 

 

Liikkujan Apteekki on yksi KKI-ohjelman liikuntaneuvonnan valtakunnallisista toimenpiteistä. Tavoitteena on, että apteekit ovat vahva terveyden edistämisen ja terveysliikunnan yhteistyökumppani ja osa kunnan terveys- ja liikuntaneuvonnan palveluketjua.

 

 

 

Liikkujan Apteekki -konseptin hyödyt apteekille

 • Näkyvyys
  Liikkujan Apteekki -konsepti on kerännyt positiivista julkisuutta. Paikallislehdet ovat uutisoineet Liikkujan Apteekki -tapahtumista (esim. Lisäaikaa liikunnalle) ja apteekki on saanut ilmaista mainosta
 • Lisäarvoa asiakkaille
  Terveyteen liittyvissä asioissa kokonaisvaltaisesti ja hyvin palvellut asiakkaat tulevat todennäköisesti apteekkiin uudestaan. Erilaiset kampanjat ja teemapäivät kiinnostavat asiakkaita.
 • Moniammatillinen yhteistyö
  Liikkujan Apteekki -konsepti luo uudenlaisen mahdollisuuden yhteistyöhön liikuntatoimijoiden, terveydenhuollon ammattilaisten, kansanterveysjärjestöjen ja -yhdistysten, liikunnan aluejärjestöjen sekä yksityisten palvelutuottajien kanssa.
 • Liikuntahyllyltä lisämyyntiä
  Uusien, liikuntaan liittyvien tuotteiden tuominen apteekin valikoimiin antaa mahdollisuuden eettisesti ja ammatillisesti kestävään lisämyyntiin.
 • Vaihtelevuutta työnkuvaan
  Liikunta-asioiden tuominen vahvemmin osaksi työnkuvaa ja aiheesta keskustelu asiakkaiden kanssa tuo apteekkien työntekijöille uutta intoa ja motivaatiota työhön.
 • Liikuntakipinän tarttuminen
  Liikkujan Apteekki -konseptin myötä on kasvanut myös apteekin henkilöstön oma innokkuus liikkua.
 

 

Lisätietoja:
KKI-ohjelman ohjelmakoordinaattori, puh. 040 588 0263, tanja.onatsu[at]likes.fi
Hengitysliiton markkinoinnin ja liikunnan kehittäjä Janne Haarala, puh. 050 522 4094, janne.haarala[at]hengitysliitto.fi
Hengitysliiton liikunnan asiantuntija Veera Farin, puh. 044 407 7020, veera.farin[at]hengitysliitto.fi