Osallistaminen motivoi ja sitouttaa

Hyviksi koettujen vinkkien jakaminen muille työntekijöille
Laitetaan hyvät ideat jakoon! Esimerkiksi ruokasalien läheisyyteen työntekijät (ja asiantuntijat) voivat liimata post-it lappuja hyväksi koetuista käytännöistä vaikkapa laadukkaaseen uneen ja nukahtamiseen tai ravitseviin välipaloihin liittyen. Ideaa voi jalostaa myös esimerkiksi liikuntavinkkien jakamiseen.

Leikkimieliset kilpailut
Kisailut voivat kannustaa työporukoita liikkumaan. Työporukat voivat kilpailla esimerkiksi siitä, kuka saa arkiaktiivisimman työporukan tittelin. Työntekijät voivat kirjata liikuntasuorituksensa liikuntapäiväkirjaan ja kisan lopussa julistetaan kilpailun voittaja. Myös henkilöstön omat olympialaiset tai esimerkiksi pyöräsuunnistukseen osallistuminen porukalla voivat innostaa työkavereita keräämään joukkueen kasaan ja kisailemaan.

Liikunnan vastuuhenkilöiden kouluttaminen
Työyhteisössä voidaan kouluttaa terveysliikunnan yhdys- tai vastuuhenkilöitä, jotka toimivat liikuntaan motivoijina ja tiedon välittäjinä työyhteisössä. Vastuuhenkilöt voivat myös järjestää työpaikallaan erilaisia liikuntatempauksia, testejä tai vaikkapa taukoliikuntaa!


 

Toteutettu hankkeissa
Satakunnan sairaanhoitopiiri: Henkilöstöliikunnan kehittäminen Satakunnan sairaanhoitopiirissä (2014–2016)
ODL: LIITY! Liikettä työpäivään (2015– )