Koulutukset apteekeille

 

Liikkujan Apteekeille järjestetään toiminnan tueksi koulutusta. Koulutuksen avulla on lisätty ja ylläpidetty apteekkihenkilökunnan valmiuksia liikunnan puheeksiottamiseen ja liikunnalliseen ohjaukseen lääkehoidon tukena.


Liikkujan Apteekki -verkkokoulutus
(järjestäjä: Farmasian oppimiskeskus)

Liikkujan Apteekki verkkokoulutus (4-5 t), 7.3.2021 asti. Teemana terveysliikunnan edistäminen ja Liikkujan Apteekki -konsepti, terveysliikunnan tuki ja neuvonta apteekissa, ravintotietoa aloittelevalle liikkujalle ja kuntoilijalle. Ilmoittautuminen ja lisätiedot www.fok.fi


Liikunta osana arkea sekä Liikuntaa lääkkeeksi -koulutukset
(järjestäjät: Liikkuva aikuinen -ohjelma ja Liikunnan aluejärjestöt)

Liikunnan aluejärjestöt toteuttavat apteekkihenkilökunnalle terveysliikunnan lähikoulutuspäiviä. Koulutukset ovat apteekkien ja niiden henkilökunnan tarpeisiin räätälöityjä monipuolisia terveyttä edistävän liikunnan erikoiskoulutuksia. Koulutusten tavoitteena on tarjota osallistujille käytännönläheisiä työvälineitä apteekkityöhön.

Korona tilanteesta johtuen syksyn 2020 koulutukset järjestetään webinaareina.

 

Liikuntaa lääkkeeksi -koulutus, webinaari 13.11.2020 Ilmoittaudu tästä

Liikunta osana arkea -koulutus, webinaari 8.12.2020 Ilmoittaudu tästä
 

 Puhdasta lääkeneuvontaa -webinaari 20.1.2021
(järjestäjät: Suomen urheilun eettinen keskus SUEK ry ja A-klinikkasäätiön Dopinglinkki)

Koulutus on tarkoitettu apteekkihenkilökunnalle. Koulutuksen tavoitteena on lisätä tietoisuutta ja osaamista ennaltaehkäisevästä antidopingtoiminnasta apteekeissa niin kilpaurheilijan kuin kuntoliikkujan näkökulmasta.

Webinaarissa käsitellään SUEKin kilpaurheilua koskevassa osuudessa kiellettyjä aineita ja menetelmiä urheilussa, Suomesta saatavien resepti- ja itsehoitolääkevalmisteiden sallittavuuden tarkistamista KAMU-lääkehausta sekä lyhyesti ravintolisien käyttöä ja dopingvalvontaa. Dopinglinkin osuus puolestaan tarjoaa tietoa kuntodopingaineista, dopingkäytön motiiveista kuntoliikunnassa ja käyttäjien tunnistamisesta, kohtaamisesta sekä terveysneuvonnasta.

Tilaisuus on avoin ja maksuton kaikille Liikkujan Apteekit -konseptissa mukana oleville apteekeille. Ilmoittautuminen koulutukseen 13.1.2021 mennessä. Linkki webinaariin lähetetään ilmoittautuneille viimeistään koulutusta edeltävänä päivänä.