Apteekista Liikkujan ApteekiksiLA-logo

Liikkujan Apteekki -toiminnan voi aloittaa ilmoittamalla Apteekkariliitolle halukkuudestaan ryhtyä Liikkujan Apteekiksi. Apteekit voivat toteuttaa konseptia itselleen sopivalla tavalla. Liikkujan Apteekki -konseptiin on luotu tasot, joista apteekki saa ideoita toimintansa käynnistämiseen ja kehittämiseen. Perustasolla kynnys toiminnan aloittamiseen on tehty apteekille matalaksi. Lisätasoilla yhteistyö korostuu ja apteekkien toiminta on perustasoa aktiivisempaa.

 

Perustaso Lisätaso 1 Lisätaso 2
Apteekissa on esillä painonhallinta- ja terveysliikuntamateriaalia, kuten KKI-ohjelman Pysyvästi paino hallintaan -opas ja Matka hyvään kuntoon -opas. Apteekissa on liikuntahylly tai liikuntaan liittyvät tuotteet ja materiaalit ovat muulla tavoin esillä. Apteekin liikunnan yhdyshenkilö on käynyt terveysliikuntakoulutuksia.
Apteekissa on esillä liikunnan puheeksiottamista tukevat tiskikortit ja kampanjatuotteita. Apteekki järjestää teemapäiviä yhteistyössä kunnan, Liikunnan aluejärjestön, kansanterveysjärjestöjen ja -yhdistysten sekä yksityisten toimijoiden kanssa. Liikkujan Apteekki on osa kunnan liikunnan ja hyvinvoinnin palveluketjua.
Apteekissa on esillä kunnan liikuntakalentereita ja paikallisten toimijoiden liikuntaryhmäesitteitä. Apteekista ohjataan kunnan, yhdistysten ja yksityisen tahon liikuntapalvelujen pariin. Apteekki järjestää erilaisia terveysliikuntatapahtumia ja -kampanjoita asiakkailleen itsenäisesti tai paikallisten toimijoiden kanssa.
Apteekissa on järjestöjen liikunta-aineistoa ja potilasoppaita. Apteekkihenkilökunta osaa kertoa terveysliikunnan suosituksista. Perustason ja lisätason 1 vaatimukset täyttyvät.
Apteekin henkilökunta osaa kertoa esillä olevan materiaalin sisällöstä. Perustason vaatimukset täyttyvät.  
Apteekissa on nimetty liikunnan yhdyshenkilö tai -henkilöt.    
Apteekista ohjataan kunnan liikuntaneuvonnan pariin.    

 

 

Liity Liikkujan Apteekiksi Liikkujan Apteekkiin

  1. Tutustu Liikkujan Apteekki -konseptiin KKI-ohjelman nettisivuilla
  2. Keskustele apteekkisi muiden työntekijöiden kanssa toiminnan aloittamisesta ja toteutuksesta
  3. Ala toteuttamaan Liikkujan Apteekki -perustasoa yhdessä muiden apteekin työntekijöiden kanssa.
  4. Ilmoittaudu Liikkujan Apteekiksi Apteekkariliittoon lähettämällä sähköpostia osoitteeseen ulla.raappana-janis(at)apteekkariliitto.fi. Ilmoittamisen jälkeen apteekki saa Liikkujan Apteekki -tarran ja apteekki lisätään KKI:n postituslistalle, josta apteekit saavat teemaan liittyvää postia.
 

 

Materiaalit

Liikkujan Apteekki -starttiopas uusille toimijoille
Liikuntaa lääkkeeksi – terveysliikuna apteekkien neuvontapalveluna -raportti (2016)
Terveysliikuntaa apteekista -esite
Arkiliikuntakortti ja korttiteline

Liikkujan Apteekki -materiaalia voi tilata sähköpostitse osoitteesta tilaukset(at)likes.fi.

 

Tutustu konseptin muihin materiaaleihin ja raportteihin

Liikkujan Apteekki – terveysliikuntaa edistämässä -raportti (2012)
Liikuntaa lääkkeeksi -sivuston esite

Saatavilla on myös Liikkujan Apteekki -julisteita.


KKI-ohjelman painonhallinta- ja terveysliikuntamateriaalit ovat apteekeille maksuttomia. Lisätietoja materiaaleista ja niiden tilaamisesta saat KKI-ohjelman viestintä- ja materiaalit -sivulta.