Kipinät 1/2019

Vuoden ensimmäinen ja samalla KKI-ohjelman viimeinen painettu Kipinät-lehti on ilmestynyt. Lehti on omistettu erityisesti Kipinöiden historialle, KKI-ohjelman 25-vuotiselle tarinalle ja liikuntapolitiikan murrokselle.

Kipinöiden pääkirjoittajana toimii KKI-ohjelman ohjelmajohtaja Jyrki Komulainen, joka tekee katsauksen ohjelman 25-vuotiseen historiaan ja luotaa vahvasti tulevaisuutta. Kolumnin on kirjoittanut suomalaisten liikuntakampanjoiden julisteita tutkinut ja niistä väitellyt tutkija, viestinnän asiantuntija Maria Rantala LIKES-tutkimuskeskuksesta. Rantala tarjoaa varteenotettavia neuvoja liikuntakampanjoiden suunnittelijoille.

Lehdessä tehdään poikkileikkaus Kipinöiden historiaan sekä raotetaan kesän aikana julkaistavan toimittaja, kirjailija Ulla-Maija Paavilaisen kirjoittaman KKI-ohjelman 25-vuotisen tarinan verhoja.

Helsinki liikkuu -ohjelman projektipäällikkö Minna Paajanen kertoo liikkumisohjelman tavoitteista ja toimenpiteistä sekä pohtii liikuntapolitiikan nykytilaa. Aiheeseen johdattelee KKI-ohjelman viestintäpäällikkö Katri Siivonen

Hankkeista esitellään Sirkus Magentan nuoriin mielenterveyskuntoutujiin keskittyvä hanke sekä Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin työyhteisöhanke. Elintapaohjaus ja liikuntaneuvonta ovat esillä Etelä-Savon Essoten elintapaohjaajien verkostoa esittelevässä jutussa sekä liikuntaneuvonnan nykytilaa ja sen huimaa kasvutarinaa käsittelevässä jutussa.

Lehdessä palataan vielä kevään KKI-Päivien tunnelmiin Lahdessa. Filosofi Frank Martela puhui tapahtumassa viisaita sanoja onnellisuudesta ja hyvinvoinnin tavoittelusta, jotka on koottu jutun muotoon. 

Muista myös elokuinen huipputapahtuma Kunnon Laiva

Lue lehti pdf:nä tai Issuu.com-palvelussa. Voit tilata printtilehden maksutta tilaukset[at]likes.fi.