Pyöräilyn olosuhteet Suomen kunnissa 2018 -raportti

Tuore raportti esittelee vuonna 2018 toteutetun Suomen kuntien pyöräilyolosuhteita selvittäneen kyselytutkimuksen tulokset.

Kunnossa kaiken ikää -ohjelma toteutti yhteistyössä Pyöräilykuntien verkoston ja Suomen Kuntaliiton kanssa Pyöräilyn olosuhteet Suomen kunnissa -selvityksen keväällä 2018. Kyselytutkimus tehtiin nyt toista kertaa ja siihen vastasi yhteensä 150 kuntien pyöräilyn olosuhteista vastaavaa henkilöä tai työryhmää (51 % Manner-Suomen kunnista). Kyselyyn vastanneissa kunnissa asuu 4,3 miljoonaa asukasta, joten kyselyn tavoittamien kuntien olosuhteet koskettavat 77 prosenttia Suomen väestöstä.

Selvityksen tuloksista on nyt julkaistu raportti. Tuoreessa selvitysraportissa kerättyä dataa verrattiin vuonna 2010 toteutetun vastaavan selvityksen tuloksiin ja näin selvitys pystyy nykytilakartoituksen lisäksi valottamaan myös vajaan vuosikymmenen aikana tapahtunutta kehitystä pyöräily-Suomessa.

Raportin ohella Pyöräilyn olosuhteet Suomen kunnissa -selvityksen pohjalta on julkaistu sarja infograafeja, joihin on koottu selvityksen keskeisimmät tulokset. Lisäksi selvityksen tuloksista on koottu PowerPoint-diasarja. Tutustu tarkemmin infograafeihin ja diasarjaan.

Pyöräilyn olosuhteet Suomen kunnissa 2018 -raportti on maksuton (tilaaja maksaa toimitus- ja postituskulut) ja se on tilattavissa osoitteella tilaukset[at]likes.fi. Raportin voi ladata myös pdf-tiedostona.

Lisätietoja
Tanja Onatsu
tanja.onatsu[at]likes.fi
puh. 040 588 0263