Kipinät 2/2015

Vuoden toinen Kipinät-lehti käsittelee erityisesti eläkkeelle jäämistä ja viimeisiin työvuosiin valmistautumista, niin työnantajan kuin työntekijän näkökulmasta.

Lehden pääkirjoittajana toimii opetus- ja kulttuuriministeriön ylitarkastaja Sari Virta, joka on myös KKI-neuvottelukunnan uusi puheenjohtaja. Kolumnistina vierailee Kevan työelämäpalveluiden johtaja Pauli Forma, joka käsittelee kirjoituksessaan ikää, eri ikäkäsityksiä ja niihin liittyviä odotuksia. Ikä ei todellakaan ole yksinkertainen asia.

KKI-hanketukea saaneista hankkeista esitellään Tampereen Jumppatiimin ja Hämeen Naisvoimistelijoiden Ikiliike-hanke Tampereelta sekä Kaunialan sairaalaan viimeisiin työvuosiin keskittyvä liikuntaneuvontahanke.

Ikäjohtamisen mallia haetaan Pori Energialta, jossa saatu hyviä tuloksia ja kannustavaa palautetta niin työntekijöiltä kuin johdolta. Pohjois-Pohjanmaan Sairaanhoitopiirin seniorijaoston toiminnasta kertovat terveysliikunnan suunnittelija Minna Keskitalo ja aktiivinen eläkeläinen Marja-Liisa Pylväs

Sähköpyöräilyn kokemuksia kerrotaan Kangasalta Kokeilupyörä-hankkeesta. Työyhteisöjä kannustetaan Matkalle hyvään kuntoon uuden kampanjan voimin. Lisäksi astutaan liikuntaneuvojan saappaisiin ja tarkastellaan, missä vaiheessa liikuntaneuvonnan prosessit tällä hetkellä ovat.

Palaa myös hienosti onnistuneen Kunnon Laivan tunnelmiin ja muista tulevat KKI-Päivät 16.-17.3.2016 Oulussa.

Lue lehteä pdf-tiedostona tai Issuu.com-palvelussa. Voit myös tilata printtilehden maksutta anna.suutari [at] likes.fi