Kipinät 2/2014

Vuoden toisessa Kipinät-lehdessä juhlitaan 20-vuotista KKI-ohjelman taivalta.

Lehden pääkirjoittajana toimii KKI-neuvottelukunnan puheenjohtaja, opetus- ja kulttuuriministeriön nuoriso- ja liikuntapolitiikan osaston ylijohtaja Rauno Anttila. Kolumnistina vierailee Hämeen Liikunnan ja Urheilun aluejohtaja Ari Koskinen, joka peilaa terveysliikunnan ja KKI-toiminnan kehitystä Liikunnan aluejärjestön näkövinkkelistä.

Lehdessä sukelletaan KKI-ohjelman historiaan liikuntaneuvos Timo Haukilahden haastattelun siivittämänä. Pitkäjänteistä KKI-toimintaa esitellään puolestaan Heinolan ja Ruokolahden pysyvän KKI-toiminnan kautta. Juhlia jatketaan vierailemalla KKI-Juhlaseminaarissa.

SuomiMies seikkailee -rekkakiertue päättyi syksyllä 2014 ja osoitti SuomiMiehen kuntotestien olevan suositumpia kuin koskaan. Lisäksi lehdessä katsastetaan, missä mennään liikuntaneuvonnassa tällä hetkellä ja miltä näyttivät syksynPorraspäivät.

Arkiliikunnan olosuhteet ovat lehdessä vahvasti esillä Hyvinvoiva kunta - arkiliikunnan olosuhdeseminaarin kautta. Ympäristö liikuttaa -palstalla perehdytään Tampereen teknillisen yliopiston Liikenteen tutkimuskeskus Vernen tutkijatohtori Kalle Vaismaan kokemuksiin siitä, millaisia positiivisia vaikutuksia pyöräilyn ja kävelyn edistämisellä on kaupunkikulttuuriin. 

Lue lehteä pdf-tiedostona tai Issuu.com-verkkopalvelussa. Voit myös tilata printtilehden maksutta anna.suutari [at] likes.fi