Alkuvuoden uutisia KKI-ohjelmasta

 

KKI-hanketukihaku auki maaliskuun ajan

Hae KKI-hanketukea maaliskuun ajan, 1.–31.3.2018!

KKI-ohjelman hanketukea voidaan myöntää paikallisille toimijoille, jotka järjestävät aloittelijoille sopivaa liikuntatoimintaa sekä kehittävät keinoja kannustaa terveytensä kannalta liian vähän liikkuvia työikäisiä säännöllisen liikuntaharrastuksen pariin.

Hakijana voi olla mikä tahansa rekisteröity yhteisö, esimerkiksi terveysjärjestö, urheiluseura tai yritys.

Hanketuella kannustetaan huomioimaan erityisesti seuraavia KKI-ohjelman tärkeitä painopistealueita:

  • liikuntaneuvonta osana liikunnan palveluketjua
  • työyhteisöjen liikuntaa ja terveyttä tukevat mallit sekä
  • fyysisesti huonokuntoisten miesten aktivointi.

KKI-ohjelma kannustaa vuodelle 2018 KKI-hanketukea hakevia järjestämään liikuntahankkeita, joissa luontoliikunta on osana hankkeen toteutusta.

Tutustu hanketuen kriteereihin ja suunnittele oma hankkeesi: 
kkiohjelma.fi/hanketuki.

Inspiraatiota voit hakea myös KKI-blogista, jossa tukemamme hankkeet kertovat toiminnastaan: blogi.kkiohjelma.fi.

#KKItukee #KKIblogi

 

Liikkuen läpi elämän -seminaari loppuunmyyty!

Loppuunmyyty Liikkuen läpi elämän -seminaari kokoaa 1200 osallistujaa Messu- ja kongressikeskus Paviljonkiin Jyväskylään 20.–21.3.2018. Seminaari on valtakunnallisten terveyttä ja hyvinvointia edistävien liikuntaohjelmien ensimmäinen yhteinen seminaari. 

Seminaariohjelma koostuu liikuntaohjelmien yhteisistä osuuksista sekä omista rinnakkaissessioista, jotka sisältävät luentoja ja toiminnallisia työpajoja. Seminaariohjelma tarjoaa asiantuntijoiden johdolla kattavan läpileikkauksen koko elämänkaaresta fyysisen aktiivisuuden näkökulmasta. 

Puhujia ovat mm. urheilulääkäri Pippa Laukka, julkishallinnon konsultti Marco Steinberg, kirjailija Roman Schatz, psykoterapeutti Maaret Kallio, tulevaisuustutkija Ilkka Halava, ravitsemusasiantuntija Patrik Borg, maankäytön suunnittelun professori Marketta Kyttä ja neurologi Markku Partinen

Seuraa keskustelua seminaarin aikana sosiaalisessa mediassa aihetunnisteella #LLE18.

Osa seminaarin luentomateriaaleista tulee nähtäville seminaarin verkkosivuille jälkikäteen. Seminaaritunnelmista kerrotaan myös kevään Kipinät-lehdessä.

liikkuenlapielaman.fi

 
         
 

SuomiMies.fi on uudistunut!

SuomiMies on uudistunut ja uudet verkkosivut on avattu vanhassa tutussa osoitteessa www.suomimies.fi. 

Sivusto kokoaa yhteen miehisen hyvinvoinnin perusteet – hyvä syöminen, fiksu liikkuminen ja riittävä lepo luovat vankan perustan miehen kuin miehen arjelle. Sivustolla julkaistaan säännöllisesti asiantuntija-artikkeleita, jotka käsittelevät monipuolisesti näitä aihepiirejä. 

Sivuston pikaoppaassa esitellään keskeisimmät asiat kunnon kohottamisen ja arkisen jaksamisen tueksi. Sivustolle on koottu myös monipuolisia treenivinkkejä sekä tietoa liikunnan terveyshyödyistä, arkiliikunnasta ja hyvästä syömisestä. Eri aihetunnisteiden avulla löydät helposti samaa aihepiiriä käsittelevät artikkelit. 

Verkkosivun sisältöjä kannattaa käyttää myös elintapaohjauksen tukena. 

Tutustu

#suomimiesseikkailee

   
         
         

Liikkumisen olosuhteet ja viisas liikkuminen esillä kevään Kipinät-lehdessä

Vuoden ensimmäinen Kipinät-lehti ilmestyy huhti-toukokuun vaihteessa! Kipinät on KKI-ohjelman julkaisema sidosryhmälehti terveysliikunnasta kiinnostuneille ja se ilmestyy kahdesti vuodessa. Seuraavan numeron teemana on liikkumisen olosuhteet ja viisas liikkuminen.

Tilaa maksuton lehti kotiisi tai työpaikallesi! Ota yhteyttä: emma-reetta.hamalainen(at)likes.fi

Tutustu aikaisempiin numeroihin

 
     

VESOTE etenee

Vaikuttavaa elintapaohjausta sosiaali- ja terveydenhuoltoon poikkihallinnollisesti (VESOTE) -kärkihanke etenee kohti konkreettisia käytänteitä ja toimenpiteitä.

VESOTEn aikana syntyneitä käytäntöjä ovat hyvinvoinnin karttapalvelu, uniryhmät, unettomuuden hoitopolku, yhteistyösopimus liikunta- ja elintapaohjauksen kirjaamisesta, liikuntaneuvonta osaksi moniammatillisten tiimien työtä pitkäaikaissairaiden hoidossa sekä diabetesyhdistysten ja sairaanhoitopiirien elintaparyhmäpilotti.

Alueelliset koulutuspolut ovat nyt käynnissä kaikissa hankkeen 10 sairaanhoitopiirissä. Liikuntaneuvonnan, ravitsemuksen ja uniterveyden verkko- ja lähikoulutuspäivät ovat tavoittaneet yhteensä jo 800 sote-, liikunta- ja järjestöalan ammattilaista. Alueelliset yhteistyöverkostot on koottu ja moniammatillisia palvelupolkuja suunnitellaan yli hallintorajojen. Hankkeen toisen vuoden aikana suunnitellaan ja toteutetaan alueelliset palvelutarjottimet ammattilaisten työn tueksi ja elintapatarjonnan päivittämiseksi.

Mikä VESOTE?

 
         
 

Liikuntaneuvonnan tila kunnissa

KKI-ohjelma toteuttaa jo tutuksi tulleen Liikuntaneuvonnan tila kunnissa -selvityksen yhdessä Liikunnan aluejärjestöjen kanssa.

Selvitys kokoaa viime vuodelta kunnat, joissa liikuntaneuvonta on osa vakiintunutta terveyden ja hyvinvoinnin edistämisen palvelua sekä meneillään olevat liikuntaneuvonnan hankkeet. Karttamuotoinen kooste valmistuu helmikuun aikana.

   
         
         

Motivoivat elintapaohjausaineistot maksutta työn tueksi

Sydänliiton ammattilaisnetti on maksuton, avoin sivusto, johon on koottu elintapaohjausainestoa liikunnan ja terveydenhuollon ammattilaisten työn tueksi.

Ammattilaisnetistä löytyy monipuolinen valikoima liikuntaohjeita sydän- ja verisuonisairauksista toipuville, ruoka- ja ravitsemustietoa sekä aineistoa motivoivaan elintapaohjaukseen.

Lue lisää

 
     
 
 

kkiohjelma.fi

 

Mikäli et halua vastaanottaa uutiskirjettä tulevaisuudessa, peru uutiskirje. Jos haluat tilata uutiskirjeen toiseen osoitteeseen, tee se täällä. Osoitelähde: KKI-ohjelma