Kansan liike – tulevaisuus alkaa tänään

Uusi viihdyttävä tv-ohjelma Kansan liike etsii kestäviä ja turvallisia tapoja hoitaa päivittäinen liikkuminen nyt ja tulevaisuudessa. Kymmenosainen sarja alkaa Ylen Ykkösellä sunnuntaina 28.5. kello 18.45.

Kansan liikkeeseen on haastettu mukaan erilaisissa elämäntilanteissa olevia ihmisiä Helsingistä Rovaniemelle. Päähenkilöt haluavat muutosta arjen liikkumiseensa. He kokeilevat erilaisia kulkuvälineitä ja uusia vempaimia, testaavat liikkumista helpottavia sovelluksia ja palveluita sekä opettelevat autoilemaan järkevämmin ja taloudellisemmin.

Kansan liikkeen tavoitteena on löytää ekologisesti kestäviä ja terveyttä edistäviä tapoja hoitaa päivittäinen liikkuminen. Vaikka liikenne ja liikkuminen ovat arkisia asioita, ne nostattavat sarjassakin tunteita ja intohimoja.

Juontaja Sampo Marjomaa johdattaa sarjan päähenkilöt ja katsojat kokemaan uusia liikkumisen tapoja.

Studiossa teemoihin syventyvät ja testiperheiden kokemuksia kommentoivat tutkija Tuuli Kaskinen ja motoristi Tuomas Rajala sekä jaksoittain vaihtuva asiantuntija. Mukana asiantuntijoina ovat muun muassa Pyöräilykuntien verkoston toiminnanjohtaja Matti Hirvonen (jakso 2), UKK-instituutin johtaja Tommi Vasankari (jakso 4), LIKESin tutkimusjohtaja Tuija Tammelin (jakso 7) ja työyhteisövalmentaja Matti Alpola (koko ohjelma, eirtyisesti jakso 9). 

Käsikirjoitus ja ohjaus: Lulu Salmi. Tuotanto: Warner Bros. International Television Production Finland, 2017. Yhteistyössä ovat mukana liikenne- ja viestintäministeriö, ympäristöministeriö, Kunnossa kaiken ikää -ohjelma, Liikennevirasto, Tekes, Trafi, Sitra ja VTT.

Lue lisää jaksoista ja tsekkaa ohjelman trailerit