Kipinät 1/2017

Tämän vuoden ensimmäisessä Kipinät-lehdessä käsitellään erityisesti kestävää liikkumista ja työyhteisöjen hyvinvointia.

Lehden pääkirjoittajana toimii Työelämä 2020 -hankkeen hankejohtaja Margita Klemetti, joka pureutuu kirjoituksessaan muuttuvan työelämän mukanaan tuomiin haasteisiin ja mahdollisuuksiin työhyvinvoinnin tukemisen näkökulmasta. Se, miten taitamme työmatkamme, vaikuttaa merkittävästi myös työhyvinvointiimme. Tästä aiheesta kirjoittaa Motivan kestävän liikkumisen asiantuntija Sara Lukkarinen kolumnissaan. "Työmatka voi tarjota mahdollisuuden parantaa elämänlaatua huomattavasti, jos tuon ajan pystyy käyttämään itselleen mieluisimmalla ja omaa hyvinvointia parhaiten edistävällä tavalla", Lukkarinen toteaa.

Lehdessä esitellään KKI-Päivillä palkittu Oulun Diakonissalaitoksen LIITY! Liikettä työpäivään – energiaa elämään -hanke. Hankkeessa on kehitetty itseohjautuva, yhteisöllinen ja jatkuva toimintatapa, jolla työyhteisöissä kannustetaan istumatyöntekijöitä liikunnallisempaan elämäntapaan. Niin ikään KKI-Päivillä palkitun Lahden kaupungin liikennesuunnittelun toimenpiteisiin kävelyn ja pyöräilyn edistämiseksi päästään myös tutustumaan lehdessä. Vahvasti pyöräilyn edistämisen teemassa pysytellään myös Jyväskylän Pyöräilyseuran toimintaa käsittelevässä jutussa. Viisas ja kestävä liikkuminen on keskiössä jutussa, jossa esitellään Mobinetin toteuttamaa tutkimusta, jolla selvitettiin työmarkkinajärjestöjen kantaa viisaaseen liikkumiseen sekä toisaalta jutussa, joka esittelee Motivan toteuttaman kestävän liikkumisen päättäjäkyselyn tuloksia.

Lehden jutuissa tehdään myös kurkistus toukokuun lopulla alkavaan Kansan liike -tv-ohjelmaan sekä vuoden 2017 alusta startanneeseen VESOTE-hankkeeseen, joka kuuluu STM:n rahoittamaan kärkihankkeeseen. KKI-Päivien osallistujien tunnelmiin sukelletaan pienimuotoisen gallupin kautta.

Materiaaliuutuutena esitellään helmikuussa julkaistu vuoden 2016 TEAviisari-raportti. Myös Kunnon Laivasta löytyy lehdestä kattava tietopaketti ohjelma- ja hintatietoineen.

Lue lehteä pdf:nä tai Issuu.com-palvelussa. Voit myös tilata printtilehden maksutta anna.suutari[at]likes.fi.